ΡΑΣΣΕΛΛ & ΓΙΟΥΓΚ σε μεταγλωττισμένα βίντεο

Μπέρτραντ Ράσελ & Καρλ Γιουνγκ για τον Θεό και τον θάνατο- [βίντεο, ελληνικοί Υπότιτλοι]

Για το Θεό (1959)  από >http://gkdata.gr/2012/10/10/%CE%BC%CF%80%

CE%AD%CF%81%CF%84%

CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84-%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%BB-%

CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%

CE%B3%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8/

Ο Μπέρτραντ Άρθουρ Γουίλιαμ Ράσελ (Bertrand Arthur William Russell), (18 Μαΐου 1872 — 2 Φεβρουαρίου 1970), ήταν Βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και ειρηνιστής. Ο Ράσελ ως συγγραφέας και άνθρωπος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στην πολιτική σκέψη και δράση, με αντιπολεμική δράση. Γεννήθηκε στην ακμή της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας. Πέθανε από γρίπη, έναν αιώνα αργότερα, όταν η Βρετανία είχε περάσει δύο παγκόσμιους πολέμους. Έκανε κριτική στα πυρηνικά καθώς και την εισβολή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Το 1950 κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1872 στο Trellech του Monmouthshire, καταγόμενος από αριστοκρατική οικογένεια. Ο αδερφός του Φρανκ τον εισήγαγε στις θεωρίες του μαθηματικού Ευκλείδη. Ξεκίνησε τις σπουδές του με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ το 1890 στο Trinity College για να σπουδάσει μαθηματικά. Το 1893 τελείωσε τις σπουδές του και το 1902 παντρεύτηκε. Ξεκίνησε να δημοσιεύει έργα του το 1896. Στο κολέγιο του Τρίνιτυ, γνώρισε τον Λούντβιχ Βιτγκενστάιν και έτσι ξεκίνησε μία συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Ράσελ ταξίδεψε και δίδαξε στη Ρωσία, στην Κίνα και στην Ιαπωνία (1920).

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ράσελ δίδαξε σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, καταδικάζοντας τα πυρηνικά όπλα και των πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Απεβίωσε στις 6.30 μ.μ. στις 2 Φεβρουαρίου 1970 στην οικία του στην Ουαλία, από γρίπη.

http://el.wikipedia.org/wiki/Bertrand_Russell

Ένα διαχρονικό μήνυμα

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Bertrand Russel στον John Freeman για την τηλεοπτική σειρά του BBC Face-to-Face στις 4 Μαρτίου του 1959.

Carl G. Jung: Αν ο θάνατος είναι ένα τέλος…, (: «τη βάψαμε», κι αν δεν είναι, «“κονομήσαμε χρυσούν ωρολόγιον χειρός»! Διάλεξε!!!) 

Το 1959, ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ παραχώρησε στο σπίτι του, στη Ζυρίχη, μια συνέντευξη μισής ώρας στον John Freeman, στο πλαίσιο της εκπομπής Face Τo Face του BBC.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s