ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Είμαστε μια ομάδα, στοχαζόμενων, προβληματιζόμενων, η οποία μελετώντας το έργο του μεγάλου φιλοσόφου ΜΠΕΡΤΡΑΝΤ ΡΑΣΣΕΛΛ  κατέληξε στην όχι και τόσο ουτοπιστική σκέψη …πως αν κόσμος μάθαινε περισσότερα από τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο, που απέτρεψε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δυνατόν να φτιάχναμε έναν καλύτερο κόσμο.

΄Οχι ο Ράσσελλ, δεν είναι προφητής, δεν είναι δημιουργός θρησκείας , ούτε εμείς ..οπαδοί του( θα μας έπαιρνε με τις λεμονόκουπες) ούτε κήρυκας ήταν!Απλά ένας άνθρωπος που… είπε μερικά πράγματα,γι  αυτά τα γύρω μας, όλα όσα αγγίζουν αυτή τη ζωή. Εξέφρασε απλά …αλήθειες που ο στραβισμός της ανθρωπότητας ή δεν έβλεπε ή δεν ήθελε να αποδεχτεί (για να αλλάξει ρότα) ή γιατί βολεύονταν συμφερτικά… με το υφιστάμενο καθεστώς βόλης που είχε κι εξακολουθεί να έχει ανένδοτα!, στις μικρές ή μεγάλες ανθρώπινες κοινωνίες! 

Αυτό θα κάνουμε εδώ και χωρίς αυταπάτες.. Με βάση τις σκέψεις του Ράσσελλ θα κουβεντιάζουμε ανοιχτά, σε live συζητήσεις με όλους σας , αρκεί να είστε αγωνιούντες για το τώρα και το αύριο.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΡΑΣΣΕΛΛ  είναι ανεξάντλητος ,ευχάριστος, και πάντα επίκαιρος. Το σημαντικότερο είναι πως αν υιοθετήσουμε κάποιες από τις αξίες που διατυπώνει μπορεί τουλάχιστον να κατανοήσουμε, γιατί σήμερα η ανθρωπότητα, μέσα από μια αλυσίδα θλιβερων κι αναριθμήτων  αγγυλώσεών της, έφθασε στα πολλαπλά αδιέξοδά της.

Ανοίγουμε από την ιστοσελίδα αυτή μια δημόσια συνεχή και εικονογραφημένη,  εικονοληπτική (δηλαδή video-ιντερνετική, )περιπέτεια στην οποία άπαντες θα μετέχουμε φιλοσοφούντες , ώστε με βάση τους ερεθισμούς που μας δίνει ο ΘΕΙΟΣ ΡΑΣΣΕΛΛ να μπορούμε να  ξεδιαλύνουμε   τα μυστήρια που μας περιβάλλουν, κάνοντας τη ζωή μας πιο απλή κι ειρηνική.

ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!-Αυτό επιχειρούμε!

Μας λείπει πολύ…» το φιλοσοφείν μετ΄ευτελείας και μετά πάσης μαλακίας»… στις τελευταίες δεκαετίες. Οι ακουόμενοι φιλόσοφοι, σήμερα μετριούνται στα 10 το πολύ δάκτυλα. Τους έχουν αναγκάσει κι αυτούς να ζουν μέσα στα μαυσωλεία των διδακτηρίων τους .

Δεν επικοινωνούν μαζί μας (με το λαό, με εμάς)ενώ ο λόγος τους, η σοφία τους, είναι μυσταγωγία… κι όλοι κρέμονται από τα χείλη τους κάθε φορά που εμφανίζονται σε κανάλια.Θα τους βγάλουμε  στον άερα… θα τους φέρουμε κοντά στον απλό άνθρωπο.

 Εδώ στήνουμε το Κανάλι κομβικής σημασίας!  http:// russellsnewworld.wordress.com  Θα αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο που …απορεί!

ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Η ΑΠΟΡΙΑ… Αυτή την απορία του ανθρώπινου είδους-γένους… θα αγωνιστούμε με τον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΡΑΣΣΕΛ- να την απαλύνουμε, χωρίς τα δραματικά σκιάχτρα που τη ζώνουν. 

Μπορείτε κι εσείς να μετάσχετε  στα ζωντανά αυτά φιλοσοφικά συμπόσια ,θέτοντας και τους προβληματισμούς και τις δικές σας απαντήσεις… είτε σε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία, ( θα καταγράφεται)  είτε στο στούντιο, συνεντευξιαζόμενοι μπροστά στα μικρόφωνα (κάμερες) των συνεργείων μας… κ.λ.π…

Και υπ΄οψιν, στην ιστοσελίδα αυτή ΟΛΟΙ εκφράζονται..επώνυμα.. όχι ανώνυμα!  Αυτό ξεκάθαρο.. για να σταματήσει πια ο βόρβορος της ανωνυμίας της ιντερνετικής! Αν έχεις άποψη τη λες ..αντρίκια, όπως ταιριάζει σε δημόσιους άνδρες… Διαφορευικά ΚΑΤΣΕ εκεί που…κάθεσε… Βίωνε όπως βιώνεις!

Κι όσοι τυχόν δεν ξέρετε, λέμε:  Ο Μπ.Ράσσελλ, στα διανοήματά του είναι πεπτός και κατανοητός από τον πιο απλό άνθρωπο γι αυτό και η μεγάλη του απήχηση παγκοσμίως… Γι αυτό και θεωρείται από τους μεγαλύτερους σύγχρονους φιλοσόφους -ίσως ο μέγιστος-γι αυτό και η δική μας  καινοτομία  να φέρουμε το ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ  στην ελληνική επιφάνεια, στην κοινότητα, στην οικογένεια,  με πυρήνα το έργο του Ράσσελ.

Προβλέπεται …να ταράξει τα νερά των Πανελλήνων!Κι όχι μόνον! 

Αν σας κάνει κέφι το..ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ… Δηλώστε συμμετοχή στα e-mail :  cartgr@yahoo.gr,  panparatiritis@gmail.com 

ή στa τηλέφωνο:  2111102621 , 9343464957 

** Η προσπάθειά μας επικουρείται από 1)το  Ίδρυμα Ράσσελ, του Λονδίνου, 2) από το τηλεοπτικό STUDIO CARTOONIST  και 3) από την Τράπεζα Τύπου.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s